Voimanosto on kilpailulaji, joka koostuu kolmesta eri nostomuodosta – jalkakyykystä, penkkipunnerruksesta ja maastavedosta. Voimanosto sopii kaikille sukupuoleen katsomatta, nuoresta senioriliikkujaan! Laji on hauska liikuntamuoto, joka kehittää mm. lihaskuntoa ja voimaa sekä antaa oivan mahdollisuuden haastaa itseään.

20-vuotias Pietarsaarelainen Nina Heikkinen ajautui voimanoston pariin neljä vuotta sitten ja on voittanut mm. kaksi SM-kultaa, kaksi SM-hopeaa, kaksi PM-kultaa ja EM-pronssin.

Miten Nina löysi lajin?

Lajista olen tiennyt pienestä pitäen, koska omat vanhempani ovat harrastaneet sitä nuorempana. Itse ajauduin lajin pariin neljä vuotta sitten, kun harrastin salibandya ja harjoitukset olivat tauolla. Tauon aikana aloin treenata Jeppis Gymillä ja silloin innostuin voimanostosta.

Mikä on mielestäsi parasta voimanostossa?

Lajissa parasta on se, että pääsen haastamaan itseäni jokaisessa treenissä ja kova työ näkyy myös tuloksissa. Laji on myös kasvattanut minua henkisesti paljon.

Mikä on suurin motivaation ylläpitäjäsi?

Suurin motivaatiotekijäni on tahto kehittyä ja päästä kisaamaan kansainvälisillä lavoilla. Vaadin itseltäni treeneissä tosi paljon, mutta on palkitsevaa huomata, että tulokset kasvavat ja kilpailuissa tulee menestystä.

Kenelle suosittelisit lajia?

Voisin suositella lajia jokaiselle, joka haluaa kehittää ja haastaa itseään fyysisesti ja henkisesti. Laji ei koostu pelkästään fyysisestä treenaamisesta vaan henkinen puoli on myös suuri tekijä kehityksessä.

Mitkä ovat vinkkisi aloittelijalle tai lajista kiinnostuneelle?

Tärkein vinkki aloittelijalle on se, että uskaltaa kysyä neuvoa! Ensin kannattaa hioa tekniikat kuntoon ja sen jälkeen lisätä rautaa tankoon.

Mikä on paras muistosi lajin parissa?

Olen saanut monta hyvää muistoa lajin parissa ja on vaikea valita niistä paras. Yksi parhaista muistoista on kuitenkin ensimmäiset arvokilpailut ulkomailla. Olen pienestä pitäen urheillut ja suurin haaveeni on ollut edustaa Suomea kansainvälisesti. Sen unelman pääsin toteuttamaan Ruotsin Västeråsissa kilpaillessani EM-kisoissa.

Mikä on seuraava tavoitteesi?

Seuraava tavoitteeni on päästä edustamaan Suomea voimanoston MM-kilpailuihin Maltalle.

Jos lajiin haluaa tutustua paremmin, Pietarsaaren Voimailijat järjestävät seuraavat voimanostokisansa lauantaina 23.3 Jeppis Gymillä. Silloin olisi oiva tilaisuus tulla fiilistelemään ja katsomaan nostajia tositoimissa!